129 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde tarafından
<span itemprop="name">7. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 209, 214, 215 Cevapları - MEB Yayınları</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları

ETKİNLİK

•Yukarıdaki incelemelere göre aşağıdaki dörtgenlerin sahip olduğu özellikleri tabloda işaretleyiniz.
Cevap:

image

7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

Dörtgenler etkinliğinden yararlanarak baloncukların içindeki boşluklara gelmesi gereken uygun dörtgen isimlerini yazınız (Boşluklara birden fazla dörtgen ismi gelebilir.)
Cevap:

image

Çözüm Sende

1) Aşağıdaki ifadelerin yanına doğruysa “D”, yanlışsa “Y” yazınız.
Cevap: 

(D) Karenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. 
(D) Eşkenar dörtgenin köşegen uzunlukları birbirine eşittir. 
(Y) Dikdörtgenin köşegenleri açıortaydır.
(D) Eşkenar dörtgenin köşegenleri açıortaydır. 
(Y) Yamuğun köşegenleri birbirine diktir. 
(Y) Paralelkenarın köşegenleri birbirine diktir. 


7. Sınıf Matematik Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

2) ABCD dikdörtgeninde m(DKC) = 75° ve |KD| = |AB| ise KDC açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:

image

3) ABCD dikdörtgeninde |AD| = |OC| ’dur. Buna göre m(ADO) kaç derecedir?
Cevap:

image

4) ABCD kare, |BD| = |AK| ise BKC’nin kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:

image

5) Yanda eşkenar dörtgen şeklinde verilen uçurtmanın üzerindeki a ve b açılarını bulunuz.
Cevap:

image

6) Yandaki yamukta m(T)=  118° ve m(M)= 66°  olduğuna göre İ ve A açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:
İ → 180 – 66 = 144

A → 180 – 118 = 72


7) Yandaki yamukta [AD// [BC, m(A)= 2x + 20°  ve m(B)= 3x + 40° olduğuna göre A açısının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:
2x + 20 + 3x + 40 = 180

5x + 60 = 180
5x = 120
x = 24

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...