onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
70 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesinde dilin etkisi çok büyüktür. Dil, insanlar arasında iletişim kurmanın yanı sıra kültürün, tarihin, değerlerin ve kimliğin de taşıyıcısıdır. Ortak bir dil, millet olmanın en önemli şartlarından biridir. Dil birliği sayesinde millet üyeleri arasında karşılıklı anlayış, sevgi ve saygı gelişir. Dil birliği aynı zamanda millî kültürün korunması ve geliştirilmesi için de gereklidir.

Atatürk, Türk milletinin milli birlik ve beraberliğini sağlamak için dil alanında önemli devrimler yapmıştır. Yeni Türk harflerinin kabulü, Türk Dil Kurumu’nun kurulması, Türkçe’nin yabancı sözcüklerden arındırılması ve zenginleştirilmesi gibi çalışmalar, Türkçe’nin çağdaş bir dil haline gelmesini sağlamıştır. Atatürk’ün dil devrimi sayesinde Türk milleti kendi diline sahip çıkmış, millî bilincini güçlendirmiş ve kültürel bağımsızlığını kazanmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...