onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
60 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 12 54 212
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

NATO, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün kısaltmasıdır. Bu örgüt, 4 Nisan 1949’da 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması’na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 19 ülkenin daha katıldığı uluslararası askerî bir ittifaktır. Örgüt üyeleri, herhangi bir dış güçten gelebilecek saldırıya karşı ortak savunma yapmaktadır. NATO’nun merkezi, örgütün Kuzey Amerika ve Avrupa’daki 30 üyesinden biri olan Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunmaktadır.

Türkiye, NATO’ya katılmak için 11 Mayıs 1950 tarihinde ilk başvurusunu yapmıştır. Ancak bu başvuru NATO tarafından reddedilmiştir. Türkiye, Kore Savaşı’na katılarak ve NATO’ya asker göndererek üyelik için önemli bir adım atmıştır. Türkiye’nin NATO’ya üyeliği, 17 Ekim 1951 tarihinde Londra’da düzenlenen bir protokol ile onaylanmıştır. Türkiye, 18 Şubat 1952 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onayı ile NATO’ya resmen üye olmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...