onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
54 kez görüntülendi
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kategorisinde
4 Nisan 1949 tarihinde kurulmuştur. 

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 27 249 815
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

NATO, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nün kısaltmasıdır. Bu örgüt, 4 Nisan 1949’da 12 ülke tarafından imzalanan Kuzey Atlantik Antlaşması’na dayanarak kurulan ve farklı dönemlerde 19 ülkenin daha katıldığı uluslararası askerî bir ittifaktır. Örgüt üyeleri, herhangi bir dış güçten gelebilecek saldırıya karşı ortak savunma yapmaktadır. NATO’nun merkezi, örgütün Kuzey Amerika ve Avrupa’daki 30 üyesinden biri olan Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunmaktadır.

NATO’nun kuruluş amacı, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetleri Birliği’nin yayılmacı politikasına karşı Batılı demokratik ülkeleri bir araya getirmek ve Avrupa’nın güvenliğini sağlamaktır. NATO, Soğuk Savaş döneminde Varşova Paktı’na karşı bir denge unsuru olmuştur. Soğuk Savaş sonrasında ise NATO, yeni güvenlik tehditleriyle başa çıkmak ve küresel barış ve istikrarı desteklemek için yeni görevler üstlenmiştir. NATO, bugün dünyanın en büyük askerî ittifakıdır ve üye ülkelerin toplam askerî harcaması, dünyadaki savunma harcamalarının %70’inden fazladır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...