onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
43 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 8 36 151

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Atatürk’ün yurt gezileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinde ve sonrasında önemli bir yer tutmuştur. Bu geziler sırasında Atatürk, halkla yakın temas kurmaya özen göstermiş, resmi kurum ziyaretleri yapmış ve sivil toplum kuruluşlarına önem vermiştir. Belediye, okul gibi resmi kurumlar ile Türk Ocağı, Halkevi gibi sivil kuruluşlar bu ziyaretlerde önemli bir yer tutmuştur.

Atatürk, gerçekleştirdiği inkılapların uygulanışını yerinde görmek ve planladığı reformlar hakkında halkın görüşlerini almak için bu gezileri düzenlemiştir. Ayrıca, önemli tesislerin temel atma veya açılış törenlerine katılarak, ülkenin modernleşme sürecine aktif olarak katkıda bulunmuştur.

Yurt gezileri esnasında, Atatürk’ün uğrayacağı yerlerde karşılama töreni yapılmamasını istemesine rağmen, gençler başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanlar onu görmek için yollara dökülmüştür. Gittiği yerlerde vatandaşlarla yakın temas kurarak, onların sorunlarını dinlemiş ve çözüm yolları aramıştır.

Atatürk’ün yurt gezileri, Cumhuriyet’in ilk yıllarında halkın devrimlere olan desteğini pekiştirmek ve yeni Türkiye’nin temellerini sağlamlaştırmak için büyük bir önem taşımıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...