onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
81 kez görüntülendi
Sosyal Bilgiler kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yeni alınan bir ürünün garanti süresi içinde bozulması hâlinde yapılması genel olarak şu adımları takip edebilirsiniz:

  • Ürünün faturasını, garanti belgesini ve kutusunu saklayın: Bu belge ve kutu, ürünün ne zaman ve nereden alındığını, hangi özelliklere sahip olduğunu ve hangi koşullarda garanti kapsamında olduğunu gösterir. Bu belge ve kutu olmadan, ürünü tamir ettirmek veya değiştirmek zorlaşabilir.
  • Ürünü satın aldığınız yere başvurun: Ürünü satın aldığınız mağaza veya internet sitesine başvurarak, ürünün bozulduğunu ve garanti kapsamında olduğunu bildirin. Ürünü nasıl teslim edeceğinizi, ne kadar sürede tamir edileceğini veya değiştirileceğini sorun. Ayrıca, ürünü tamir ettirmek veya değiştirmek için ekstra bir ücret ödemeniz gerekip gerekmediğini de öğrenin.
  • Ürünü üreticiye veya yetkili servise gönderin: Ürünü satın aldığınız yerden aldığınız talimatlara göre, ürünü üreticiye veya yetkili servise gönderin. Ürünü gönderirken, faturasını, garanti belgesini ve kutusunu da ekleyin. Ayrıca, ürünle ilgili yaşadığınız sorunu açıklayan bir dilekçe de yazabilirsiniz.
  • Ürünün durumunu takip edin: Ürünü gönderdikten sonra, ürünün durumunu takip etmek için satıcıya, üreticiye veya yetkili servise ulaşabilirsiniz. Ürününüz tamir edildiyse veya değiştirildiyse, size nasıl teslim edileceğini sorabilirsiniz. Eğer ürününüz tamir edilmediyse veya değiştirilmediyse, nedenini öğrenebilir ve haklarınızı arayabilirsiniz.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...