onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
47 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 4 61 184
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Çöplerin açık havada yakılması uygun bir yöntem değildir. Çünkü bu yöntem:

  • Hava kirliliğine neden olur. Çöplerin yakılması sonucu ortaya çıkan duman, kül ve gazlar atmosfere karışır ve insan sağlığına, bitki örtüsüne, asit yağmurlarına ve ozon tabakasına zarar verir.
  • Karbon siyahı nanotoz üretir. Bu nanotozlar iletken ve kirletici olup, plastik, elektronik, mürekkep, kaplama ve yeşil teknoloji sektörlerinde kullanılır. Ancak çevreye salındığında solunum yolu hastalıkları, kanser ve mutasyon gibi hastalıklara neden olabilir.
  • Orman yangını gibi felaketleri doğurabilir. Açık alanda yakılan çöpler rüzgar veya kıvılcım yoluyla ormanlık alanlara sıçrayabilir ve yangına sebep olabilir. Orman yangınları da canlıların yaşam alanlarını yok eder ve hava kirliliğini arttırır.

Bu nedenlerle çöplerin açık havada yakılması yerine geri dönüşüm veya kompost gibi daha çevreci yöntemler tercih edilmelidir. Ayrıca çevreye dair sosyal sorumluluk projelerine destek olarak kolektif çabaya katkıda bulunulmalıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...