onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
80 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 8 39 163

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 5 41 157

Örnek metin:

Kraliyet ordusu, düşman kaleyi kuşatmıştı. Şövalyeler, zırhları ve üzengileri ile atlarını süslemişlerdi. Hız ve cesaretleri ile düşmanın savunmasını yarmayı planlıyorlardı. Süvariler, şövalyelerin arkasında dizilmişlerdi. Onlar da atlı okçular gibi hafif zırhlıydılar. Arbaletler, piyadeler ve ağır okçular ise kuşatma makineleri ile birlikte kale duvarlarını hedef alıyorlardı.

Düşman ordusu ise kale içinde direniyordu. Kale duvarları kalın ve sağlamdı. Kale kapısı demir kaplamalıydı. Kaledeki askerler, arbalet, ok ve taş yağmuruna karşı kalkanlarını kullanıyorlardı. Ayrıca sıcak yağ, kaynar su ve ateş topları gibi savunma araçlarına da sahiptiler.

Savaş başladığında, kraliyet ordusu saldırıya geçti. Şövalyeler ve süvariler, kale kapısına doğru hücum ettiler. Kaledeki askerler ise onları durdurmak için ateş açtılar. Birçok şövalye ve süvari düştü. Ancak bazıları kale kapısına ulaştı ve baltalarla kapıyı kırmaya çalıştı.

Bu sırada kuşatma makineleri de duvarlara zarar vermeye başlamıştı. Bazı duvar parçaları yıkılıyor, bazı yerlerde gedikler açılıyordu. Kraliyet ordusu bu gediklerden içeri girmeye çalıştı. Ancak kaledeki askerler de bu gedikleri savunuyordu. Çarpışmalar şiddetliydi.

Düşman ordusu ise bir plan yapmıştı. Kaledeki bir bölüm asker, sahte bir ricat yaparak kraliyet ordusunu tuzağa çekti. Kraliyet ordusu bu fırsatı kaçırmamak için peşlerine düştü. Ancak kale dışında bekleyen düşman süvarileri, kraliyet ordusuna arkadan saldırarak onları sıkıştırdı.

Bu hamle kraliyet ordusunu şaşırttı ve paniğe sebep oldu. Düşman süvarileri kraliyet ordusunu bozguna uğrattı. Şövalyeler, süvariler ve piyadeler kaçmaya başladı. Arbaletler, okçular ve kuşatma makineleri de geri çekilmek zorunda kaldı.

Böylece düşman ordusu savaşı kazandı ve kaleyi savundu.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...