onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
60 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 8 39 163

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 39 163

Terleme, vücudumuzun ısı dengesini sağlamak, sıvı dengesini korumak, duygusal tepkileri yansıtmak ve vücuttaki zehirli maddeleri atmak için yaptığı bir işlemdir. Terleme, sinir sistemi ve endokrin sistem tarafından kontrol edilir. Beyindeki hipotalamus, vücut sıcaklığını algılar ve ter bezlerini uyarır. Ter bezleri, vücuttan su ve mineraller içeren bir sıvı salgılar. Bu sıvı deri üzerinde buharlaşarak vücudu soğutur.

Terleme, fiziksel aktiviteler, ısı stresi, ateş, enfeksiyon gibi nedenlerle olabileceği gibi, stres, korku, utanma ve sıkılma gibi duygusal nedenlerle de olabilir. Bu durumda, sempatik sinir sistemi devreye girer ve adrenalin salgılanmasını artırır. Adrenalin, kan damarlarını genişleterek cilde daha fazla kan akmasına ve terlemenin artmasına neden olur.

Ter aslında salgılandığında renksiz ve kokusuzdur. Ancak, koltukaltı gibi sıcak ve nemli bölgelerde bakteriler çoğalarak terin ayrışmasına ve kötü kokmasına neden olur. Bu nedenle, ter kokusunu önlemek için vücut temizliğine özen göstermek, pamuklu kıyafetler giymek, kahve, alkol ve yakıcı gıdalardan uzak durmak ve deodorant veya antiperspirant kullanmak gerekir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...