onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
83 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 37 155

Bu kitap, farklı hayvanların maceralarını anlatan bir dizi kısa hikayeden oluşuyor. Kitapta yer alan bazı hikayeler şunlardır:

  • Kedi ve Fare: Bir kedi, bir fareyi yakalamak ister, ama fare çok zeki ve kurnazdır. Kedi, fareyi kandırmak için çeşitli numaralar dener, ama her seferinde başarısız olur. Sonunda kedi, fareye arkadaş olmayı teklif eder, ama fare bunu da reddeder. Kedi, fareyi asla yakalayamayacağını anlar ve pes eder.
  • Aslan ve Tavşan: Bir aslan, bir tavşanı avlamak için pusuya yatar. Tavşan, aslanın saklandığı yerden geçerken, aslan ona saldırır. Tavşan, aslanın pençesinden kurtulmak için çok çabalar, ama başaramaz. Aslan, tavşanı yemek üzereyken, tavşan ona bir hikaye anlatmaya başlar. Hikaye, aslanın merakını uyandırır ve tavşanın konuşmasına izin verir. Tavşan, aslanı hikayesiyle oyalarken, bir fırsatını bulup kaçar.
  • Köpek ve Karga: Bir köpek, bir karga ile arkadaş olur. Karga, köpeğe uçmayı öğretmeye çalışır. Köpek de uçmayı çok ister ve karganın sözlerine inanır. Karga, köpeğe kanat takmasını ve bir uçurumdan atlamasını söyler. Köpek de bunu yapar, ama uçamaz ve düşer. Karga ise köpeğe güler ve onunla alay eder.

Bu kitapta daha birçok ilginç ve eğlenceli hikâye bulabilirsiniz. Kitabın yazarı Jonathan Gottschall’dır. Kitabın orijinal adı The Storytelling Animal’dir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...