onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
134 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde tarafından 6 48 148

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Anadolu’nun Türk yurdu hâline gelmesindeki etkenler çok çeşitlidir. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Türklerin İslamiyet’i kabul etmeleri ve İslam medeniyetine katılmaları. Bu sayede Türkler, Anadolu’da yaşayan Müslüman halklarla ortak bir din, kültür ve değer paylaşımı içine girmişlerdir.
  • Türklerin Anadolu’ya yaptıkları akınlar ve fetihler. Bu akınlar sonucunda Türkler, Anadolu’nun siyasi, askeri ve idari yapısını değiştirmiş, Selçuklu Devleti’ni kurmuş ve Anadolu’yu bir Türk vatanı olarak ilan etmişlerdir.
  • Türklerin Anadolu’da kurdukları beylikler ve devletler. Selçuklu Devleti’nin zayıflaması ve Moğol istilası sonrasında Anadolu’da birçok Türk beyliği ve devleti ortaya çıkmıştır. Bu beylikler ve devletler, Anadolu’nun Türkleşmesine ve İslamlaşmasına katkıda bulunmuş, Türk kültürü, sanatı, edebiyatı ve mimarisini geliştirmişlerdir.
  • Türklerin Anadolu’da yaşayan diğer halklarla olan etkileşimleri. Türkler, Anadolu’ya geldikten sonra yerli halklarla çeşitli şekillerde ilişki kurmuşlardır. Bazıları evlenmiş, bazıları ticaret yapmış, bazıları da din değiştirmişlerdir. Bu süreçte Türkler, Anadolu’nun kültürel zenginliğini arttırmış, farklı dilleri, dinleri ve gelenekleri bir arada yaşatmışlardır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...