onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
61 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 6 47 148

İtriyum, çeşitli alanlarda kullanılan bir elementtir. İtriyumun kullanım alanlarından bazıları şunlardır:

  • Alaşımlarda katkı maddesi olarak: İtriyum, alüminyum ve magnezyum alaşımlarının dayanıklılığını arttırmak için kullanılır. Ayrıca, itriyum alaşımları, nükleer reaktörlerde yakıt çubuklarının yapımında ve süper iletkenlerde kullanılır.
  • Mikrodalga filtrelerin yapımında: İtriyum, radarlar için mikrodalga filtrelerin inşasında katalizör olarak kullanılır. Bu filtreler, yüksek frekanslı elektromanyetik dalgaların iletimini sağlar.
  • Eten polimerizasyonunda: İtriyum, eten polimerizasyonunda katalizör olarak kullanılır. Eten polimerizasyonu, plastik üretiminde önemli bir işlemdir.
  • Kama lenslerinin yapımında: İtriyum oksit, kama lenslerini darbeye dayanıklı bir yapıya getirmek için cama eklenir. Kama lensleri, lazer ışınlarının odaklanmasında ve optik cihazlarda kullanılır.
  • Renkli televizyon tüplerinde: İtriyum oksit, eski tip renkli televizyon tüplerinde kırmızı fosfor üretmek amacıyla yaygın olarak kullanılırdı. Fosforlar, televizyon ekranlarında resim elde etmek için ışık yayan maddelerdir.


Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...