onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
50 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Ezop, MÖ 6. yüzyılda yaşadığı varsayılan eski Yunan masalcısıdır. Hayvan karakterleri olan masallarıyla tanınır ve bu masallar, yaşam dersleri veya öğütler içerir. Ezop’un hayatı hakkında kesin bilgiler olmamakla birlikte, genellikle bir köle olarak yaşadığı ve daha sonra azat edildiği, birçok yolculuk yaptığı ve sonunda Delphi’de bir cinayete kurban gittiği söylenir.

Ezop’un masalları, Phaedrus ve Babrios tarafından Latince ve Yunanca olarak yeniden kaleme alınmış ve Jean de la Fontaine gibi yazarlara ilham kaynağı olmuştur. Ancak Ezop’un masallarını kendisinin yazdığına dair bir kanıt yoktur; ona atfedilen masalların bilinen en eski derlemesi MÖ 4. yüzyılda Phaleros’lu Demetrios tarafından hazırlanmıştır. Ezop’un masalları, hayvanların insan gibi davrandığı ve konuştuğu fabllardır ve genellikle bir öyküden sonra verilen öğüt ile son bulur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...