onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
8 kez görüntülendi
Hayat Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Atatürk, 1881 yılında Selanik’te doğmuş ve çok hareketli, meraklı ve zeki bir çocuk olmuştur. Kardeşi Makbule Hanım ve arkadaşı Asaf İlbay, onun çocukluk anılarını anlatmışlardır. İşte bazı örnekler:

  • Atatürk, ortaokula giderken matematik dersini çok severmiş. Ancak matematik öğretmeninin adı da Mustafa’ymış. Bu yüzden okulda Mustafa diye seslenilince ikisi de dönüp bakarmış. Öğretmeni, onun adını Mustafa Kemal olarak değiştirmiş.
  • Atatürk, Şemsi Paşa medresesinde okurken bir yarışmaya katılmış. Hedefe doğru koşarken yolun kenarında bir yavru kuş görmüş. Kuşu kurtarmak için yarışı bırakmış. Arkasından gelen öğrenci yarışı birinci bitirmiş. Ancak öğretmeni, Atatürk’ün merhametini takdir ederek onu birinci ilan etmiş.
  • Atatürk, babasının ölümünden sonra annesi ve kardeşiyle dayısının çiftliğine taşınmış. Burada çok sıkılmış. Tahta keserek tambura yapmış ve güvercin yuvası kurmuş. Kardeşi Makbule Hanım, ona yardım etmiş.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...