onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
92 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Eski Türklerde bebeklere isim verme geleneği, çeşitli törenler ve inançlarla şekillenmiştir. Bebekler, doğumdan sonra beyaz bir keçeye sarılır, evin eşiğinden belirli sayıda geçirilir ve dua edilirdi. Bu şekilde bebeğin temiz ve mutlu bir hayat sürmesi umulurdu. Bebeklere isim genellikle baba tarafından verilirdi. İsimler, çocuğun kahramanlık göstermesi, aile büyüklerinin adını taşıması, doğum zamanı veya yeri, fiziksel veya ruhsal özellikleri gibi nedenlere göre seçilirdi. Eski Türk destanları ve hikayelerinde de ad verme geleneği ile ilgili pek çok örnek bulunmaktadır.

Günümüzde ise isim verme geleneği, Türk kültürünün yanı sıra kabul edilen dinlerin de etkisiyle değişiklik göstermiştir. Bebeklere isim genellikle doğumdan sonra hastanede veya evde verilmektedir. İsimler, aile büyüklerinin adını taşıması, dini veya milli değerleri yansıtması, anlamlı veya modern olması gibi nedenlere göre seçilmektedir. Bazı aileler ise çocuklarına iki isim vermekte veya isimleri değiştirmek istemektedir. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...