onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
4 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Siber tuzaklar, genellikle kötü niyetli kişilerin veya grupların, internet kullanıcılarını çeşitli ve cazip yöntemlerle kandırmaya çalıştığı durumları ifade eder. Bu tuzaklar genellikle sosyal mühendislik veya toplum mühendisliği olarak adlandırılır. 

İşte bazı örnekler:

  1. Linklere Dikkat Edin!: “Ücretsiz hediyeler,” “tatiller,” veya “yarışmalar” gibi “bedava” kelimesinin olduğu alanlara dikkat etmelisiniz. Bu tür linkler, sizi zararlı sitelere yönlendirebilir veya kötü amaçlı yazılımların bulaşmasına neden olabilir.

  2. Sosyal Mühendislik: Saldırganlar, insanların güvenini kazanmak için sosyal mühendislik taktikleri kullanır. Örneğin, sahte e-postalar veya telefon aramalarıyla kişisel bilgilerinizi çalmaya çalışabilirler.

  3. Sahte Spam ve Mailler: Sahte veya spam e-postalara inanmamalısınız. Kullandığınız mail adresine birebir kopyalanmış mail ve posta linkleri gönderilebilir. Bu postaları açıp linklere tıkladığınızda, bilgisayarınıza veya kişisel bilgilerinize erişim izni verebilirsiniz.

Bu tür tehditlerle karşılaştığınızda, bilgilerinizi güncel tutmak ve düzenli olarak risk analizleri gerçekleştirmek büyük önem taşır. İyi düşünülmüş siber tedbirler ile olası ataklar karşısında çok daha dirençli bir sisteme sahip olabilir ve kayıp ihtimalini en aza indirebilirsiniz.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...