107 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde ♦ tarafından
<span itemprop="name">7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Sayfa 183, 184, 185 Cevapları - Dörtel Yayıncılık</span>

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
♦ tarafından

A. Metne Dayalı Soruların Cevapları

  1. En besleyici yiyecek hangisidir? Niçin?
    En besleyici yiyecek, insan ve hayvan sütüdür. Çünkü süt, yaşam için gerekli olan tüm besin maddelerini içerir ve bebekler yaşamlarının ilk yılını sadece anne sütü ile geçirebilirler.

  2. Sütün içinde hangi maddeler bulunuyormuş?
    Sütün içinde protein, karbonhidrat, yağ, mineraller, vitaminler, temel yağ ve aminoasitler bulunur.

  3. Annenin beslenme şekline bağlı olan nedir?
    Annenin beslenme şekline bağlı olan, sütün vitamin içeriğidir. Örneğin, et yemeyen bir annenin sütünde B12 vitamini eksik olabilir.

  4. Et tüketmeyen annelerin sütünde neler bulunur? Neler bulunmaz?
    Et tüketmeyen annelerin sütünde protein, karbonhidrat, yağ, mineraller gibi temel besin maddeleri bulunur. Ancak B12 vitamini eksik olabilir.

  5. Metinden hareketle sütün insan hayatındaki önemini açıklayan bir paragraflık yazı yazınız.
    Süt, yaşam için gerekli olan tüm besin maddelerini içeren mucizevi bir gıdadır. Özellikle bebekler için ilk bir yıl boyunca hayati öneme sahiptir, çünkü tüm temel besin ihtiyaçlarını karşılar. Sütte bulunan protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve mineraller, insan vücudunun gelişimi için gereklidir. Ayrıca, süt, yalnızca bebekler için değil, her yaştan insan için önemli bir besin kaynağıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için süt ve süt ürünlerinin düzenli olarak tüketilmesi önerilir.

B. Bulmaca Soruları

  1. Kadınların ve memeli dişi hayvanların yavrularını besledikleri, memelerinden gelen, besin değeri yüksek beyaz sıvı.
    Cevap: Süt

  2. Bir fiilin, bir sıfatın veya kendi türünden bir kelimenin anlamını zaman, yer, ölçü, nitelik, soru kavramları bakımından etkileyen kelime.
    Cevap: Zarf

  3. Vücudu güçlendirmek ve sağlığı korumak amacıyla araçlı veya araçsız hareketler yapma, beden terbiyesi.
    Cevap: Beden eğitimi

  4. Ad, sıfat, zamir vb. ad soyundan kelimelerin yüklem görevinde kullanılmasını sağlayan yardımcı fiil.
    Cevap: Ek fiil

  5. Sağlıklı, sapasağlam, vücut sağlığı yüzünden belli olan (kimse).
    Cevap: Kanlı canlı

  6. Temiz olma durumu, arılık, temizleme işi.
    Cevap: Temizlik

  7. Fiziksel güç, takat.
    Cevap: Kuvvet

  8. Vücut için gerekli olan besin maddelerini alma.
    Cevap: Beslenme

  9. Genellikle pişirilerek yenilen bitkiler veya bunların taneleri, göverti.
    Cevap: Sebze

  10. Sporcu, vücudu iyi gelişmiş, sporun gerektirdiği değerlere sahip olan (kimse).
    Cevap: Sportmen

  11. Bir çeşit peynir.
    Cevap: Lor

  12. Ruhsal bakımdan sağlıklı olma.
    Cevap: Ruhsallık

C. Çoktan Seçmeli Soruların Cevapları

  1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiille çekimlenmiştir?
    Cevap: C) Temizlik imandandır.

  2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde fiilin anlamını zaman yönünden tamamlayan bir zarf kullanılmamıştır?
    Cevap: D) Bu kitabı mutlaka okumalıyım.

  3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde nesnel bir anlatım vardır?
    Cevap: B) Çocuklar oynayarak, uyuyarak büyürler.

  4. Aşağıdaki cümlelerden hangisinde geçen fiilin kip ve kişisi farklıdır?
    Cevap: D) Tuğrul Bey, ne zaman gelirsin?

  5. “Bir güzel evim vardı ki altın kapılı / Benim de bir annem vardı ağlarken gülen.”
    Yukarıdaki dizelerde aşağıdakilerden hangisine ulaşılamaz?

    Cevap: D) Deyim anlamlı sözcüklere

Onlineodev.com'a hoş geldiniz! Okul derslerinizdeki ödevleriniz ve anlamadığınız konular için aradığınız hızlı ve doğru cevapları burada bulabilirsiniz.

Türkiye Geneli Online Deneme Sınavlarına Katılın.

...