onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Tarih kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Yunanistan’ın, Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olması için teklif veren devletlerden biri olması ile ilgili şunlar söylenebilir:

  • Yunanistan, Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olmasını, savaş hukukunun korunması ve adalardaki hakimiyetini sürdürmek için istemiştir. Yunanistan, uluslararası yaptırım gücü olan bir örgütün varlığından faydalanmak istemiştir.
  • Yunanistan, Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olmasını, iki ülke arasındaki ilişkilerin uluslararası alanda tanınması ve hukuki olarak antlaşmalarda belirsizlik olmaması için de desteklemiştir. Yunanistan, Türkiye ile olan sorunlarını barışçıl yollarla çözmeyi amaçlamıştır.
  • Yunanistan, Türkiye’nin Milletler Cemiyetine üye olmasını, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu ve bağımsızlığını kabul ettiğini göstermek için de önemsemiştir. Yunanistan, Türkiye ile olan ilişkilerini normalleştirmek ve komşuluk ilişkilerini geliştirmek istemiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...