onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
56 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

1. Kavram olmadan düşünebilir miyiz? Düşüncelerinizi sözlü olarak ifade ediniz.

Cevap:

Kavram olmadan düşünmek oldukça zordur. Çünkü kavramlar, düşüncelerimizi organize etme ve ifade etme araçlarıdır. Kavramlar olmadan, düşüncelerimizi ve deneyimlerimizi anlamlandırmak ve paylaşmak zor olacaktır.

2. Kavramlar zihnimizde doğuştan mı vardır yoksa sonradan mı edinilir? Sınıfınızda tartışınız.

Cevap:

Kavramların zihnimizde doğuştan mı olduğu yoksa sonradan mı edinildiği konusu, felsefe tarihinde uzun süre tartışılmış bir konudur. Platon’a göre kavramlar zihinde doğuştandır. Ancak Aristoteles, kavramların deneyimler sonucunda edinildiğini savunur. Bu konuda kesin bir yanıt vermek zordur ve genellikle kişinin felsefi görüşüne bağlıdır.

3. Çıkarımlarınızı aşağıya özetleyerek yazınız

Cevap:

Bu metinden çıkarabileceğimiz sonuçlar şunlardır: Kavramlar, düşüncelerimizi organize etme ve ifade etme araçlarıdır. Kavramlar olmadan, düşüncelerimizi ve deneyimlerimizi anlamlandırmak ve paylaşmak zor olacaktır. Kavramların zihnimizde doğuştan mı olduğu yoksa sonradan mı edinildiği konusu, felsefe tarihinde uzun süre tartışılmış bir konudur. Bu konuda kesin bir yanıt vermek zordur ve genellikle kişinin felsefi görüşüne bağlıdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...