onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
93 kez görüntülendi
Kimya kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Polimer malzeme kullanılan oyuncak ve tekstil ürünlerinin zararları şunlardır:

  • Polimer malzeme kullanılan oyuncak ve tekstil ürünleri, içerdikleri kimyasallar nedeniyle sağlığa zararlı olabilir. Örneğin plastikleştiriciler, bisfenol-A, etilen glikol, polivinil klorür (PVC), polibromo bifeniller (PBB), polistiren, polyester gibi maddeler kanserojen, alerjen, hormon bozucu, göz ve cilt tahriş edici, solunum yolu rahatsızlığına neden olabilen maddelerdir.
  • Polimer malzeme kullanılan oyuncak ve tekstil ürünleri, ısıya maruz kaldıklarında veya yandıklarında toksik dumanlar veya gazlar açığa çıkarabilir. Bu dumanlar veya gazlar solunum yoluyla vücuda alındığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
  • Polimer malzeme kullanılan oyuncak ve tekstil ürünleri, doğada kolayca parçalanmaz veya bozunmaz. Bu nedenle çevre kirliliğine neden olurlar. Ayrıca su ve toprakta bulunan canlılara da zarar verebilirler.
  • Polimer malzeme kullanılan oyuncak ve tekstil ürünlerinin geri dönüşümü zor, pahalı ve enerji tüketici olabilir. Ayrıca geri dönüşüm sırasında ilk kullanımından kalan kirlilikler yeni malzemeye aktarılabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...