onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
42 kez görüntülendi
Sağlık kategorisinde tarafından 12 54 222

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Auto-brewery sendromu, vücutta alkol üretimi nedeniyle kişinin alkollü olduğu izlenimini veren nadir bir tıbbi durumdur. Bu sendromda, sindirim sistemi tarafından karbonhidratları fermantasyona uğratan maya veya bakterilerin aşırı büyümesi olur. Bu durum, kişinin alkol tüketmemiş olsalar bile sarhoşluk belirtileri göstermesine neden olabilir. Bu belirtiler arasında baş ağrısı, sersemlik, mide bulantısı, kusma, alkol kokusu, şeker düzensizlikleri, bağırsak sorunları, bilişsel etkiler gibi semptomlar yer alabilir.

Auto-brewery sendromu çok bilinen bir hastalık olmadığı için tanısı zor olabilir. Türkiye’de ilk kez Giresun’da görülen bir vaka bildirilmiştir. Tedavisi mümkün görünmektedir, ancak hastalığın neden olduğu mikroorganizmaların türüne ve seviyesine bağlı olarak değişebilir. Genellikle karbonhidrat ve şekerli gıdaların azaltılması, probiyotiklerin kullanılması ve antifungal ilaçların verilmesi gibi yöntemler uygulanabilir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...