onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
7 kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde tarafından 1 3 7

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 1 6

Telgrafın icadı, teknoloji tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. İşte detayları:

  • Telgraf Nedir? Telgraf, iki merkez arasında haber veya yazılı belgelerin ulaştırıldığı bir iletişim aracıdır. Telgraf, Mors alfabesi kullanarak mesajları iletmekteydi. İlk çalışmaları 1792 yılında Claude Chappe tarafından yapıldı. Bu sistemde uzun ve kısa şekillerden oluşan yazılar kullanılıyordu.
  • Elektrikli Telgrafın İcadı: Elektrikli telgraf konusundaki ilk çalışmalar ise İngiliz bilim adamı Sir C. Wheatstone tarafından gerçekleştirildi. Ancak bu çalışma çok başarılı sonuçlar vermedi. Daha modern bir telgraf ise ABD’de 1832 yılında Samuel Morse tarafından tasarlandı ve üretildi. Bu elektrikle çalışan telgraf, elektrik manyetizmasının da bilinen ilk uygulaması olarak kabul edilir.

Telgrafın çalışma yöntemi şöyledir, verici (maniple) ile alıcı arasında bilginin iletilmesini sağlayan elektrikli telgraflar da mevcuttur. Telgrafın icadı, haberleşme tarihinde önemli bir adımdır ve günümüzde sadece müzelerde görebileceğimiz bir cihazdır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...