onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
111 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Arsenik, kimyasal sembolü As olan, periyodik tabloda 15. grupta bulunan, metalik özellikler gösteren bir elementtir. Arsenik, doğada genellikle sülfür mineralleri ile birlikte bulunur. Arsenik, hem yararlı hem de zararlı olabilen bir elementtir. Arsenik, tıp, tarım, sanayi ve askeri alanda çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır.

Arsenik, tıpta kanser tedavisinde, enfeksiyon hastalıklarında ve cilt hastalıklarında kullanılmıştır. Günümüzde arsenik bazlı ilaçlar, akut promiyelositik lösemi, sifiliz ve uyku hastalığı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Arsenik ayrıca homeopatide de kullanılmaktadır.

Arsenik, tarımda böcek öldürücü, mantar önleyici ve bitki büyüme düzenleyici olarak kullanılmaktadır. Arsenik bazlı pestisitler, pamuk, meyve ağaçları, sebzeler ve tahıllar gibi bitkilerin zararlılardan korunmasında kullanılmıştır. Ancak arsenik bazlı pestisitlerin çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu için birçok ülkede yasaklanmıştır.

Arsenik, sanayide cam, seramik, boya, metal alaşımları, pil ve elektronik malzemelerin üretiminde kullanılmaktadır. Arsenik, cam ve seramikte renklendirici olarak kullanılırken, boya ve metal alaşımlarında sertleştirici olarak kullanılmaktadır. Arsenik ayrıca pil ve elektronik malzemelerde yarı iletken olarak kullanılmaktadır.

Arsenik, askeri alanda kimyasal silah olarak kullanılmaktadır. Arsenik bazlı bileşikler, ciltte yanıklara, akciğerde tahribata ve ölüme neden olabilen zehirli gazlar üretmektedir. Arsenik bazlı kimyasal silahlar, I. Dünya Savaşı’nda Almanya tarafından kullanılmıştır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...