onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
127 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 37 155

Folik asit, suda çözünen bir B vitamini türüdür. Hamilelikte, bebeğin sinir sistemi ve kan yapımı için çok önemlidir. Folik asit eksikliği, nöral tüp defektleri, anemi, zeka geriliği gibi sorunlara yol açabilir. Folik asit içeren besinler şunlardır:

  • Baklagiller: Mercimek, kuru fasulye, nohut, bezelye gibi baklagiller, folik asit bakımından zengin gıdalardır. Yarım kase pişmiş mercimek günlük folik asit ihtiyacının yarısını karşılar.
  • Yeşil yapraklı sebzeler: Ispanak, kıvırcık lahana, maydanoz, kişniş, brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler de folik asit kaynaklarıdır. 2 kase ıspanak günlük folik asit ihtiyacının yüzde 60’ını karşılar.
  • Avokado: Avokado hem folik asit hem de sağlıklı yağlar içerir. Bir orta boy avokado günlük folik asit ihtiyacının yüzde 30’unu karşılar.
  • Turunçgiller: Portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi turunçgiller de folik asit içerir. Bir bardak portakal suyu günlük folik asit ihtiyacının yüzde 20’sini karşılar.
  • Yumurta: Yumurta da folik asit içeren besinler arasındadır. Bir yumurta günlük folik asit ihtiyacının yüzde 10’unu karşılar.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...