onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
11 kez görüntülendi
Genel kategorisinde tarafından 9 107 462

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme
tarafından 8 39 163

Asimetrik tehdit, genellikle bir çatışma veya sıcak savaş öncesi, en az bir tarafın düşmanını üstün konuma geçmek için kullandığı bir stratejiyi ifade eder. Bu durum, cephe kavramının olmadığı bir ortamda gerçekleşir.

Türkiye Cumhuriyeti Milli Güvenlik Kurulu’nun tanımına göre, asimetrik tehdit, “yarattığı ani ve hazırlıksız durum nedeniyle ülkelerin siyasi, sosyal ve ekonomik sistemlerinde istikrarsızlıklara neden olan, düşük seviyede kuvvet ve teknoloji kullanarak etkin olmayı amaçlayan tehdit algılamasıdır” şeklindedir.

Asimetrik tehditler, genellikle geleneksel veya simetrik tehditlere karşı kullanılır ve genellikle daha az kaynakla daha büyük bir etki yaratmayı hedefler. Bununla birlikte, asimetrik tehditlerin evrensel bir tanımı olmaması ve yapısı gereği, bazen bilinen simetrik tehditlerin farklı bir anlayışla kullanımını ifade etmek, bazen de terör gibi tehditler için kullanılmakta olduğu tespit edilmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...