onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
86 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Laktozsuz süt, sütte bulunan laktoz adlı şekerin enzimlerle parçalanması veya filtrelenmesi yoluyla elde edilen süttür. Laktoz, sütün doğal bir bileşenidir ve bazı insanlar tarafından sindirilemez. Laktoz intoleransı olan insanlar, laktoz içeren sütü içtiklerinde karın ağrısı, gaz, şişkinlik, ishal gibi sindirim sorunları yaşarlar. Laktozsuz süt, bu insanlara sütün faydalarını sağlarken, sindirim sorunlarını önler .

Laktozsuz süt elde etmenin iki yaygın yöntemi vardır:

  • Enzimatik hidroliz: Bu yöntemde, laktozu parçalayan laktaz enzimi süte eklenir. Laktaz enzimi, laktozu glikoz ve galaktoz adlı iki basit şekere ayırır. Bu şekilde, laktozsuz süt elde edilir. Bu yöntemin avantajı, süte herhangi bir madde eklenmemesi ve süte tat veren diğer bileşenlerin korunmasıdır. Bu yöntemin dezavantajı ise, süte tatlı bir lezzet vermesidir .
  • Ultrafiltrasyon: Bu yöntemde, süt özel bir filtreden geçirilir. Filtre, laktozu tutarken, diğer bileşenleri geçirir. Bu şekilde, laktozsuz süt elde edilir. Bu yöntemin avantajı, süte tatlı bir lezzet vermemesi ve süte daha koyu bir kıvam vermesidir. Bu yöntemin dezavantajı ise, süte başka maddeler eklenmesi gerekebilmesidir .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...